Xilinx förvärvar Modesat Communications

Xilinx, Inc. meddelar att man förvärvar väsentligen alla tillgångar i Modesat Communications, ett estniskt företag som utvecklar trådlösa ”backhaul”-lösningar.

OEM:s som fokuserar på mobila backhaul-plattformar kan nu dra nytta av Xilinx alla programmerbara 7-serie FPGA:er och Zynq -7000 SoCs kombinerat med Modesats trådlösa backhaul-lösningar. Det för att kunna uppnå differentiering och  konkurrenskraft på marknaden, enligt Xilinx.

– Xilinx är glada över förvärvet av Modesat och att slå samman deras produkter och tekniker med våra befintliga trådlösa lösningar för att bättre betjäna våra kunder. Vi får konsekvent feedback från våra kunder om att erbjuda helhetslösningar optimerade för trådlösa mobila backhaul-applikationer och sammanslagningen med Modesat är en stor ”synergistisk fit”, säger Krishna Rangasayee, senior vice president och general manager för Xilinx Communications Business Unit.

Den globala LTE nätutbyggnaden innebär ansträngningar på den befintliga infrastrukturens backhaulnätverk, vilket resulterar i betydande CAPEX-utgifter för operatörerna för uppgradering av trådlös backhaul. OEM:s diversifierar sina trådlösa, mobila backhaul-portföljer för att lägga till nya funktioner och möjliggöra teknik som adresserar det ständigt föränderliga behovet på marknaden. Det finns ett ökande intresse för e-Band och NLOS backhaulteknik, utöver traditionell mikrovågsbackhaul, enligt Xilinx.

Modesat Communications grundades 2005 i Tallinn, Estland, och är specialiserat på utveckling av backhaul modemlösningar för mikrovåg, E-band och NLOS (icke-siktlinje)-marknader. Företagets femton anställda kommer anluta till Xilinx som en del av Xilinx Communications Business Unit. Verksamheterna vid Modesats kontor i Tallinn och San Diego, Kalifornien fortsätter, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.