Wematter tar in pengar

Wematter har tagit in 1,2 miljoner kronor från Almi Invest. Företaget har utvecklat en ny typ av 3D-skrivare som, enligt företaget, är mindre och billigare än de skrivare som finns på marknaden idag. I emissionen på totalt 2,4 miljoner kr deltar också privata investerare.

Exempel på detalj som skrivits ut med skrivaren.

Wematter, som sitter hos företagsinkubatorn Lead i Linköping, grundades i november 2014. Bolaget utvecklar en helt ny typ av 3D-skrivare som går att ha på kontoret som vilken kopiator som helst och pengarna ska användas till nyanställningar och fortsatt expansion.

Wematters skrivare bygger på ett patentsökt system och största fördelen är enligt Wematter att den kan skriva ut detaljer med hög hållfasthet direkt på kontoret – något som inte varit möjligt tidigare.

– Att få in Almi Invest som ägare är en stor trygghet för ett litet bolag som oss. Tack vare detta kapitaltillskott kan vi fortsätta vår expansion och leveranstakt. Idag kan vi inte leverera i den takt som kunderna efterfrågar, säger Wematters vd och grundare Robert Kniola.

Skrivaren används för prototypdetaljer men även produktionsdetaljer, och Wematter säger sig vara först med att erbjuda en liten och billig 3D-skrivare för professionellt bruk i Sverige. På kundlistan står redan företag som Väderstad-verken, Axis, Gunnebo, JCDecaux, och Combitech.

– Wematter har utvecklat en unik skrivare som tack vare sin storlek och sin prestanda är mycket konkurrenskraftig på en växande marknad, säger Fredrik Malmström, Investment manager på Almi Invest.

Comments are closed.