VNA med upp till 48 kanaler

Rohde & Schwarz har utvecklat switch-matrisen R&S ZN-Z84 som kan ge en upp till 48-portars lösning för test av komponenter med många portar.
Matrisen kan styras och drivas direkt från en R&S ZNB vektor-nätverksanalysator.

Matrisen har mycket goda radiofrekvensegenskaper, har snabba switchtider och bygger på långlivs halvledarswitchar. Den ger användarna en lättanvänd mångports vektor-nätverksanalysator med goda prestanda.
Switchmatrisen R&S ZN-Z84 kompletterar nätverksanalysatorn ZNB.
Matrisen täcker frekvenser från 10 MHz till 8,5 GHz och basmodellen är försedd med sex testportar. Men när det behövs kan antalet portar i grupper om sex ökas till totalt 24 portar. En 4-ports R&S ZNB med två 24-ports matriser kan därför användas för 48 testportar.
Kombinationen ZNB och R&S ZN-Z84 passar speciellt att använda vid utveckling och produktion för test av komponenter inom den trådlösa världen, nämligen i dagens smartphones och surfplattor för en mångfald frekvensband och med möjligheter till WLAN, Bluetooth och GPS.   
Ingångsdelar för dessa funktioner har ett stort antal RF-portar och portgrupper vars parametrar behövs för att full ut kunna karakteriseras. Med R&S ZN-Z84 blir det möjligt att genomföra S-parametermätningar upp till 48 portar.
R&S ZNB-analysatorns “firmware” ger stöd för att automatiskt upptäcka switchmatrisen vilket gör det speciellt enkelt att R&S ZN-Z84 I testlösningen. Ingen ytterligare programvara behövs.

 

Comments are closed.