Vill köpa ut Dialog ur Atmel

Atmel, som nyligen förvärvades av Dialog Semiconductor, har fått ett ”oönskat förslag” från en icke namngiven budgivare som avser förvärv av samtliga utestående aktier i Atmel. Enligt villkoren i förslaget skulle Atmel aktieägare få 9,00 dollar kontant per aktie.

Atmels styrelse säger att det nya förslaget skäligen kan förväntas resultera i ett "Company Superior Proposal", alltså ett bud högre än Dialog Semiconductors.

Det var den 20 september som Atmel meddelade att företaget ingått ett avtal om ett samgående med Dialog Semiconductor, enligt vilket Dialog skulle förvärva Atmel för 4,65 dollar per aktie i kontanter och en viss andel i aktier i Dialog. Affären uppskattades vid tidpunkten vara värt cirka 8,81 dollar per aktie.

Atmels styrelse hävdar dock att det inte finns några försäkringar om att det nya budet kommer leda till ett avtal och att man fortfarande rekommenderar aktieägarna att backa upp samgåendet med Dialog, enligt ett pressmeddelande. Men det finns kritik mot den här affären. Enligt nyhetskanalen Bloomberg Bussiness har hedgefonden Elliott Management Co kämpat mot affären, som de säger skulle förstöra Dialogs aktieägarvärde. Dialog-aktien har sjunkit 27 procent sedan samgåendet med Atmel tillkännagavs den 20 september.

Se även artikeln Dialog förvärvar Atmel.

Comments are closed.