Ny krets dimmar LED-matriser

Linear Technology har släppt en LED-dimmerkrets som kan användas för oberoende dimning och diagnostik av åtta individuella lysdioder eller LED-segment. Tillämpningarna hittas enligt Linear inom industrin eller strålkastare för fordon.

Det nya chipet är döpt till LT3965 och fungerar tillsammans med en LED-drivkrets konfigurerad som en strömkälla. Den har åtta individuellt styrda 17 V/330 mΩ NMOS-brytare. Med hjälp av dessa interna strömbrytare och ett integrerat I2C seriellt gränssnitt, kan enskilda lysdioder slås av och på eller så kan de PWM-dimmas för att erbjuda unika mönster inom en LED-matris.

Typiska användningsområden är enligt Linear LED matrisstrålkastare i fordon, industriell belysning och stora LED displaybelysningar. Det I2C seriella gränssnittet kan användas för digital programmering med ett 256:1 ljusregleringsförhållande med eller utan fadeövergång med 11-bitars upplösning mellan de olika dimnivåerna. Inspänningsområdet anges till 8 till 60 V och kretsen kan enligt Linear användas tillsammans med ett brett utbud av LED-drivkretsar som vanligen används för fordons- och industritillämpningar. För större LED-matristillämpningar kan upp till 16 chip tillsammans använda en gemensam I2C-buss.

LT3965 åtta omkopplare kan anslutas parallellt och/eller i serie för att koppla förbi strömmen runt en eller flera lysdioder i en sträng. Chipet har en intern klockgenerator och även stöd för en extern klockkälla för PWM-dimmern. Dessutom har varje kanal skydd och felrapporteringsfunktion för både öppen och kortsluten LED. Chipet LT3965EFE kommer i en TSSOP-kapsel med 28 ben och finns även i en industriversion (LT3965IFE) med temperaturområdet -40°C till 125°C. Priserna startar vid 3,95 dollar per styck i kvantiteter om 1000.

Comments are closed.