Semtech och ST i LoRa-samarbete

Semtech och STMicroelectronics (ST) har tecknats ett samarbetsavtal kring Semtechs LoRa trådlösa RF-teknik. ST har för avsikt att erbjuda kompletta chipuppsättningar, inklusive LoRa SoCs, för att skynda på utbyggnaden av LPWANs hos mobiloperatörer och storskaliga privata nät.

LoRa Alliance och dess LoRa ekosystem är enligt de båda företagen den snabbast växande alliansen för IoT-sektorn, och ST kommer att bidra till att standardisera LoRa och LoRaWAN för IoT lågeffektsnätverk (LPWAN) över hela världen.

– Att ha en ledande kiselleverantör av LoRa-teknik som ST, med sin starka närvaro på industri- och anslutningsmarknaderna, förstärker Semtechs LoRa RF-teknik, LoRaWAN-protokoll, IP och chipuppsättningar som håller på att bli de facto-standarder för IoT LPWANs, säger Marc Pegulu, Vice President och General Manager för Semtech’s Wireless, Sensing and Timing product group.

– Genom att bidra med vår IP och SoC designexpertis räknar vi med att främja utbyggnaden av fler LPWANs i världen och göra det möjligt att använda många applikationer med ett standardiserat ekosystem för tjänsteleverantörer och applikationsutvecklare.

Comments are closed.