USBs Network Control Model (NCM)-specifikation godkänd

MCCI Corporation applåderar beslutet som tagits av USB Implementers Forum (USB-IF) att godkänna den så kallade Network Control Model (NCM)-teknologin som en öppen standard.

Den utgivna reviderade versionen 1.0 finns nu tillgänglig för medlemmar av USB-IF, enligt ett pressmeddelande från MCCI Corporation.
– MCCI, som är huvudsaklig medarbetare och teknisk redaktör för NCM-specifikationen, har redan börjat sprida en preliminär version av NCM, den så kallade Early NCM (ENCM) för att visa på det nya protokollets livsduglighet och fördelar. Vi har mobiltelefonskunder som använder sig av ENCM i dagens produktion och vi kommer nu att migrera över dem till NCM, säger Terry Moore, vd för MCCI.

NCM och ENCM fyller enligt MCCI det ökade behovet av snabbare datakommunikation och en "always-on" datauppkoppling.

MCCI utvecklar drivrutiner för USB 2.0 och 3.0, samt inbyggda program för de stora marknaderna för handenheter och mobila apparater. Tillgängliga produkter är drivrutinslösningar för Windows 7, vilket inkluderar den så kallade Mobile Broadband data card-lösningen (MBN), handover-drivrutiner för multiradiosystem, drivrutiner för Mac OS samt drivrutinslösningar för Linux. Företaget tillhandahåller även inbyggda program och systemmjukvara, vilket inkluderar USB UICC, PictBridge, MTP och WUSB-lösningar för tillverkare av handenheter, PDA-enheter och annan dataapparatur. Enligt företaget har flera hundra miljoner mobiltelefoner redan levererats med MCCI-teknologi.

Enligt MCCI är deras experter aktivt involverade i globala aktiviteter gällande teknisk standard, vilket inkluderar USB-IF och MCPC. MCCI är ett privatägt företag med huvudkontor i Ithaca, USA och kontor i Austin, USA, Seoul, Tokyo och Taipei.

 

 

 

 

Comments are closed.