USA draglok på marknaden för industrichips

Den industriella halvledarmarknaden kommer att växa med 8 procent per år (CAGR), då intäkterna stiger från 43,5 miljarder dollar 2014 till 59,5 miljarder dollar 2019. Ökade investeringar och fortsatt ekonomisk tillväxt, särskilt i USA, kommer att sporra efterfrågan och industriell försäljningstillväxt, spår marknadsanalysföretaget IHS.

Det är främst kommersiella flygplan, LED-belysning, digital videoövervakning, klimatkontroll och medicintekniska produkter som driver på den globala efterfrågan på industri halvledare.

Lysdioder för belysning förväntas få den största tillväxten och inbringa 14,5 miljarder dollar 2019. Intäkterna från diskreta krafttransistorer, tyristorer, likriktare och kraftdioder spås uppgå till 7,8 miljarder dollar och ASIC-marknaden kan förvänta sig en stark tillväxt och nå en försäljning på 4,7 miljarder dollar 2019, enligt IHS. Styrprocessorer (MCU:er) förväntas också en stark tillväxt på lång sikt och växa från 4,4 miljarder till 6,3 miljarder dollar 2019. Med sin förhållandevis starka globala ekonomi svarade USA för 30 procent av all användning av halvledare för industriella tillämpningar 2015. Kina var den näst största chipköparen på området och svarade för 16 procent i fjol.

– Robust ekonomisk tillväxt och ökade investeringar i USA är goda nyheter för leverantörer av industriella halvledare eftersom där finns världens största företag för industriell utrustning, inklusive General Electric, United Technologies och Boeing. En stark efterfrågan på industriutrustning kommer att ytterligare öka försäljningen av optiska halvledare, analoga chips och diskreta komponenter, som är de tre största produktsegmenten inom industriella halvledare, säger Robbie Galoso på IHS Technology.

Comments are closed.