Två maskritare beställda från Mycronic

Mycronic AB fått en order på dels en Omega maskritare för halvledarkretsar, dels en Prexision maskritare för bildskärmar.

Beställningen av en Omega kommer från en befintlig kund i Asien. Systemet är beräknat att levereras under det fjärde kvartalet 2014.
– Det är glädjande att se att det finns en andrahandsmarknad för vår maskritare Omega, som är väl positionerad för volymproduktion av mer mogna fotomasker inom halvledartillämpningar, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för mönsterritare på Mycronic AB. Omega-systemet kan användas för att med hög produktivitet öka eller ersätta befintlig produktionskapacitet.
Den andra ordern avser en avancerad maskritare för bildskärmar i serien Prexision. Denna används idag över hela världens för tillverkning av avancerade fotomasker för Amoled- och LCD-displayer. Systemet är beräknat att levereras under det andra halvåret 2015.
– Vår kund har behov av ett Prexision-system för tillverkning av större fotomasker.  Dessa fotomasker ska i sin tur användas för tillverkning av platta TFT-LCD bildskärmar, säger Magnus Råberg.

 

Comments are closed.