Annons

Tunn spole för trådlös laddning

A.K. Stamping Company (AKS) lanserar nu en ny, stämplad spole i aluminium med induktansen 6,3 μH avsedd för att ingå i sändardelen för trådlös induktionsladdning och som med en höjd på 0,3 mm är branschens tunnaste, enligt företaget.

Företagets nya A2311 Transmit Coil uppfyller kraven i A11-specifikationen i Wireless Power Consortium, WPC (Qi)-standarden för trådlös laddning.

AKS har baserat sin patentsökta design på en sann bifilär (två parallella trådar) Tesla-spole och har en höjd på 0,3 mm för en ensam spole och 2 mm för en spole monterad på en ferritsköld, samt uppges vara betydligt tunnare än en jämförbar Litz trådspole. Den är tillverkad av stämplat aluminium och ska vara mer resistent mot skador från vibrationer och termisk chock än laddningsspolar från konkurrerande tekniker samt också överträffa fordonskraven för stresstester av passiva komponenter.

Att kunna integrera spolen i WPC Qi sändarenheter har varit ett av huvudmålen och för att nå det målet har AKS samarbetat med NXP och optimerat och verifierat spolen för NXP:s chip-uppsättning för WPC A 11-tillämpningar. Något pris anges inte i pressmeddelandet.

Comments are closed.