Tobii i avtal kring ögonföljning

Eye-trackingföretaget Tobii och EyeTech Digital Systems meddelar gemensamt att de har ingått ett samarbete och royalty-baserat licensieringsavtal som ger Eyetech tillgång till Tobiis patenterade ”region-of-interest”-teknologi.

Genom avtalet blir EyeTech den andra licenstagaren att få möjligheten att använda Tobiis patenterade ”region-of-interest”-teknik, vilken är en central del i modern eyetracking för att möta kraven på hög hastighet i bildbehandlingen och låg strömförbrukning, enligt Tobii.

− Tobii strävar efter bredare användning av eyetracking och genom licensiering kan vi öka antalet människor som känner till och får uppleva de unika fördelarna med eyetracking. Detta samarbete stärker Tobiis ledande immateriella position inom eyetracking och vi ser fram emot en nära relation med EyeTech och andra licenstagare, säger Henrik Eskilsson, Tobiis VD och koncernchef.

Tobiis ”region-of-interest”-teknologi täcks av ett US patent inlämnat 2003, liksom av ytterligare patent i andra länder. Företagets patentportfölj omfattar områden såsom sensorteknik, belysningsmetoder, dataöverföringsmekanismer och ögonstyrnings- och interaktionstekniker. Tobiis eyetracking-teknik används i flertalet branscher och produkter utvecklade av Tobii eller dess partner.

EyeTech Digital Systems designs grundades 1996 och utvecklar och säljer eyetracking-algoritmer samt relaterad mjukvara och hårdvara. EyeTechs inbyggda eyetrackers används i kommunikationshjälpmedel, forskning och en rad olika integrationslösningar.

Comments are closed.