TI licensierar nästa Arm Cortex-processor

Texas Instruments Incorporated (TI) meddelar att de är den första tillverkaren att licensiera nästa generation Arm Cortex-A processorkärna, även känd under namnet "Eagle".

TI bekräftar att de var det första företaget att samarbeta med Arm om konceptet och definitionen av nästa generation Arm Cortex-A processorkärna som släpps senare i år. TI avser använda den nya processorn till att utöka sin kommande generation Omap-plattform för smarta mobila produkter, enligt ett pressmeddelande.

Formellt engagerade sig TI och Arm i det här projektet i juni 2009.

– TI och Arm har länge samarbetat och utbytt tekniska idéer för att utveckla och definiera innovativa teknolgier. Tillsammans finner vi nya vägar att att överbrygga gapet mellan kraven på prestanda och effektförbrukning. Vi ser fram emot att se TI på marknaden med spel-förändrande lösningar som placerar Arms nya processorkärna i hjärtat av mogondagens konsumentfokuserande smarta mobila produkter, säger Mike Inglis, executive vp och general manager vid Arm.

Dagens Omap-plattformar är utvecklade för användning i så kallade smarta mobiltelefoner och Mobile Internet Devices (MID:ar).

Comments are closed.