TI lanserar kit för ARM Cortex M4-utvecklare

Texas Instruments (TI) meddelar att de utökar sin LaunchPad-portfölj till ARM-ekosystemet och lanserar idag sitt nya Stellaris LM4F120 LaunchPad Evaluation Kit. Verktyget gör att professionella ingenjörer, hobbyister och universitetsstudenter kan börja utforska ARM Cortex-M4F mikrostyrkretsar och TI:s Stellaris-familj mikrostyrkretsar för under 5 dollar.

 

Kärnan i den nya LaunchPad:en är en Stellaris LM4F120 MCU med möjlighet till rikliga kringutrustningar för realtids digital signalkontroll. Stellaris LaunchPad kan användas i tillämpningar för hemelektronik, mänskliga gränssnittsstyrningar, hälsa och träning med mera. Satsen innehåller all hårdvara och mjukvara som behövs för utvecklare, hobbyister och universitetsstudenter att komma igång på 10 minuter eller mindre, enligt TI.

Stellaris LaunchPad är det senaste tillskottet till Texas Instruments LaunchPad ekosystem, en portfölj utvärderingskit och expansionskort som låter ingenjörer experimentera och utveckla i en modulär designmiljö. Stellaris LaunchPad använder the BoosterPack XL anslutningsstandard som består av två par dubbelkönade 20-pinnars, stapelbara headers. De 40 lätt åtkomliga stiften kan användas som gränssnitt mot externa komponenter (BoosterPacks) eller kundanpassade dotterkort. Två uppsättningar bestående av 20 stift på de yttre raderna på kortet har liknande funktioner som de primära header-stiften på befintliga MSP430 och C2000 Launchpad kit, så att utvecklare kan lägga till större funktionalitet och snabba på design och utvärdering. Två inre rader ger ytterligare 20 pinnar med Stellaris-baserade expansionssignaler för BoosterPack-utveckling.

Stellaris LM4F120 LaunchPad
har följande funktioner enligt TI:

  • Inkluderar en 32-bitars LM4F120H5QR Cortex-M4 MCU med flyttalsoperationer upp till 80 MHz, 64 kB Flash med 100 000 skriv/radera-cykler och två 12-bitars 1 MSa/s ADC och upp till 27 timers, vissa konfigurbara upp till 64-bitar.
  • Licens-och royaltyfri StellarisWare programvara finns förinstallerad i ROM för att spara Flash-minne.
  • Innehåller USB-anslutning och seriella portar för UART, I2C, SSI/SPI och CAN controllers.
  • Ett ”out-of-the-box” RGB LED programexempel som gör att utvecklare kan börja experimentera med Stellaris LaunchPad.
  • Kompatibel med flera befintliga MSP430 och C2000 MCU BoosterPacks så att utvecklare kan utvärdera funktionaliteten hos TI:s portfölj av mikrostyrkretsar.
  • Planerade BoosterPacks inkluderar funktioner för sensorer, trådlös anslutning och många fler tredjeparts BoosterPacks.

Comments are closed.