SK Hynix och Elpida i uppgörelse med IV

Intellectual Ventures (IV), som är kända för att köpa upp patent och sedan licensiera ut dem, har nått en uppgörelse som avser en handfull patentstämningar som berör DRAM och NAND Flash-minnen med de två åtalade: Korea-baserade SK Hynix Inc. och Japan-baserade Elpida Memory Inc, rapporterar Washington Post.

IV har under större delen av sin 12-åriga historia lyckats tjäna stora pengar utanför rättssalen genom aggressivt licensiera patent i sin portfölj till företag som man upplevt gjort intrång. Allt det ändrades, enligt Washington Post, i slutet av 2010, då IV bestämde sig för att använda sig av domstolarna. Ett av de första fallen väcktes i december samma år i en federal domstol i Delaware och gällde SK Hynix och Elpida och fem patent relaterade till minneschip. IV gjorde senare anspråk på fem andra patent mot två företag i International Trade Commission och the Western District of Washington.

På måndagen meddelade IV att man hade nått en överenskommelse avseende alla tre ärendena med de båda företagen. "Det är en otrolig validering av styrkan i vår halvledar-patentportfölj", säger Melissa Finocchio, IV:s främste tvistemålsadvokat, i ett samtal med ”the Law Blog”. "Jag tror att alla sidorna var ganska nöjda med uppgörelsen."

Några kommentarer från SH Hynix har inte tidningen fått. En talesperson för Micron Technologies, som är i färd med att förvärva Elpida, avböjde att kommentera. Enligt Ms Finocchio har IV sex andra pågående mål, skriver Washington Post.

Villkoren för affären har inte offentliggjorts.

Comments are closed.