Ericsson förvärvar ConceptWave

Ericsson tillkännager att de förvärvar det kanadensiska företaget ConceptWave i en helt kontant affär. ConceptWave grundades 2000 och utvecklar mjukvarulösningar inom OSS/BSS, främst till teleoperatörer.

Förvärvet av ConceptWave uppges komplettera och stärka Ericssons erbjudande inom operations- och business support systems (OSS/BSS) med orderhantering och produktkataloglösningar. Det för att kunna erbjuda lösningar som bättre stödjer nätverksoperatörerna i sin hantering av aktiviteter relaterade till personliga erbjudanden till slutanvändaren och så kallade ”revenue management”-lösningar.

– Det finns en trend mot mer personliga tjänster där slutanvändarna vill köpa kommunikationstjänster som uppfyller deras individuella behov. Detta ställer höga krav på teleoperatörerna för att kunna erbjuda flexibla produktpaket med kundanpassade prispaket. På detta område tillför ConceptWaves lösningar och medarbetarnas kompetens betydande värde för Ericssons portfölj, säger Elisabetta Romano, chef för OSS inom Support Business Unit Solutions vid Ericsson:

– Våra produkter och lösningar hjälper till att maximera teleoperatörernas tillgångar genom att skapa, implementera och automatisera processer för tjänsteuppfyllelse vid nya och differentierade erbjudanden. Att gå samman med Ericsson tillför ett stort värde för ConceptWave då vi blir en del av deras globala organisation och kan utnyttja deras branschledande teknik och tjänstekompetens, säger Zarar Rana, vd och koncernchef för ConceptWave.

ConceptWave har sitt huvudkontor i Toronto, Kanada, och har 170 anställda. Bolagets kunder – främst teleoperatörer – finns i Kanada, USA, Latinamerika, Europa och Asien, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.