Texas Instruments lanserar industrilösning med ARM

Industrilösningen bygger på en enkapsellösning, med ARM-kärna, som ersätter tidigare lösningar av MPU plus ASIC eller FPGA, två nya hårdvaruplattformar för utveckling samt programvara.

ARM-processorn Sitara AM335 lanserades för en månad sedan. Det är den första ARM Cortex-A8-lösning som ombord har industriella kommunikationsprotokoll. TI menar att den här lösningen kan minska konstruktionens komponentkostnader med så mycket som 30 procent eftersom lösningen ersätter tidigare 2-kretslösningar, med MPU plus FPGA eller ASIC.
Denna lösning för industriautomation passar väl för PLC-system (programmable logic controllers), system med många in/utgångar och för gränssnitt mellan maskin och människa.
Ombord i kretsen finns färdiga protokoll för industriellt Ethernet och för fältbusskommunikation. Protokollen ligger i en programmerbar realtidsenhet (PRU) som stödjer vanliga protokoll som EtherCAT, Ethernet/IP, PROFIBUS, PROFINET, POWERLINK and SERCOS III.
AM335x-processorn innehåller också periferienheter för CAN, ADC, USB + PHY och 2-ports Gigabit Ethernet med IEEE1588.
ARM Cortex-A8 processorn drar låg effekt, under 7 mW, och klockas med 275 till 720 MHz.
Texas Instruments har även tagit fram två utvecklingskort, med tillhörande programvara och analoga lösningar för att snabbare möjliggöra en industriell lösning.

 

Comments are closed.