Rekordår för Rohde & Schwarz

Det senaste verksamhetsåret, från juli 2010 till och med juni 2011, blev Rohde & Schwarz bästa år i termer om omsättning, investeringar och antal anställda.

Omsättningen stannade på 1,58 miljarder euro, vilket är 25 procent mer än föregående verksamhetsår.
Antalet anställda var också rekordhögt vid slutet av senaste verksamhetsår: 8 400 personer.
Högre än någonsin tidigare var också investeringarna i produktionsutrustning, 130 miljoner euro, och i forskning och utveckling, 228 miljoner euro.
Rohde & Schwarz har fyra verksamhetsgrenar: Test & mätteknik, rundradioutrustning, säker kommunikation samt radiomonitorering och radiolokalisering. Den starkaste tillväxten, under det senaste året, finns inom test & mät för mobilradio.
Som svar på ett ökat behov från marknaden har man investerat i fabrikerna i Memmingen och Teisnach i Tyskland, och i Vimperk i Tjeckien.
Marknaderna i USA och Kina har utvecklats väl. De två länderna ligger i topp vad gäller att bidra till företagets omsättning. Den största tillväxten kommer framför allt från den breda marknaden i Europa, där lanseringen av oscilloskop har mottagits väl. Rohde & Schwarz har också ökat sin försäljning på marknaderna för flyg, rymdfart och försvar.

 

Comments are closed.