Tektronix lanserar ny VSG

Tektronix introducerar nu en ny, billig vektorsignalgenerator med lågt fasbrus och bra amplitudnoggrannhet. Priset hamnar på under 15 000 dollar, vilket är det lägsta på marknaden jämfört med andra liknande alternativ, enligt företaget.

Den nya RF signalgeneratorn kompletterar de andra RF testlösningarna i medelklass från Tektronix, såsom USB-baserade RSA306 spektrumanalysator, MDO4000B och MDO3000 blanddomänoscilloskop. TSG4100A är den första RF vektorsignalgeneratorn från en stor leverantör med ett pris mindre än 15.000 dollar, enligt Tektronix.

RF signalgeneratorer används ofta i produktdesign, test och tillverkning. Hittills har RF-ingenjörer och tekniker haft att välja mellan grundläggande RF signalgeneratorer eller en långt dyrare vektorsignalgeneratorer.

­ Det finns ett tydligt behov inom trådlös design och tillverkning av testlösningar som är mer prisvärda och ändå uppfylla höga krav, säger James McGillivary, chef för RF och komponentlösningar på Tektronix. Tektronix gjorde först ett stort framsteg i att fylla detta tomrum med högupplösta RSA306 USB-baserade spektrumanalysator. Nu fortsätter vi denna drivkraft med TSG4100A som erbjuder oslagbart prisprestanda för en RF vektorsignalgenerator.

I TSG4100A -serien ingår tre modeller med bärvågsfrekvenser från DC till 2,0 GHz, 4,0 GHz respektive 6,0 GHz. Instrumenten har spurfria utgångar och med ett fasbrus på -113 dBc/Hz vid 1 GHz. Amplitud-noggrannheten anges till <+/- 0,4 dB vid 1 GHz, 0 dBm CW signal från +16 dBm till -100 dBm, och en frekvensupplösning på1 μHz vid någon vald frekvens. En kristalloscillators tidsbas ger <± 0,002 ppm temperaturstabilitet och <± 0.05 ppm åldersstabilitet.

Analog modulation
TSG4100A har moduleringsmöjligheter för amplitudmodulering (AM), frekvensmodulering (FM), fasmodulering (ΦM), och pulsmodulering. Det finns en intern moduleringskälla samt en extern moduleringsingång. Till skillnad från de flesta analoga signalgeneratorer kan TSG4100A svepa kontinuerligt från DC till 62,5 MHz. Och för frekvenser över 62,5 MHz täcker varje svepområde mer än en oktav.

Vektormodulation
vektorsignalgeneratorn kan uppgraderas med mjukvara för att stödja olika VSG-applikationer och då erbjuder TSG4100A-serien fullt stöd för vektorsignalmodulering på RF-bärfrekvenser mellan 400 MHz och 6,0 GHz. Den har en dubbel generator för godtyckliga vågformer som arbetar vid 125 MHz för generering av basbandsignaler. Generatorn har inbyggt stöd för de vanligaste vektormodulationsschemana: ASK, QPSK, DQPSK, π/4 DQPSK, 8PSK, FSK, CPM, QAM (4-256), 8VSB och 16VSB. Den innehåller även standardpulsformande filter som används inom digital kommunikation: raised cosine, root-raised cosine, Gauss, rektangulära, triangulära, med mera. På bakpanelen finns även BNC I/Q-modulationsingångar som stödjer godtycklig vektormodulering från en extern källa.

TSG4100A-serien kommer att finnas tillgänglig från och mars 2015. Priserna börjar på 7 300 dollar för en ingångsnivå avseende konfigurationer. En mellannivå vektor 4 GHz signalgenerator är prissatt till 9 320 dollar.

Comments are closed.