Svensk Elektronik flyttar in hos Teknikföretagen

Vid årsskiftet kommer Branschorganisationen Svensk Elektronik att flytta in hos TEBAB, Teknikföretagens servicebolag, som driver och utvecklar 27 självständiga branschorganisationer inom olika teknikområden.

– Det här är en utveckling av det goda samarbete vi haft under åren, bl a kring de nya miljödirektiven (WEEE, RoHS m fl), säger branschorganisationens ordförande Maria Månsson och fortsätter:
– Teknikföretagen är en stark part på den svenska arenan och vi har sett att de arbetar med ungefär samma hjärtefrågor som vi: Att behålla industriproduktion i Sverige, säkra kompetensförsörjningen, påverka regler och direktiv, utveckla Sverige som industriland i världsklass – och synliggöra det. De är med i sammanhang där vi gärna vill tillföra elektronikindustrins perspektiv.
– Svensk Elektronik representerar en spännande bransch som kompletterar våra befintliga områden på ett utmärkt sätt. Svensk Elektronik är dessutom en organisation med djupt engagemang inom sakfrågor som är mycket värdefulla både för Teknikföretagen och TEBAB. Vi ser fram emot ett mycket bra samarbete, säger Robert Kingfors, vd på TEBAB.
Branschorganisationen Svensk Elektronik organiserar företag som utvecklar, konstruerar, tillverkar och levererar komponenter, produkter och tjänster inom elektronik. Föreningen har ca 200 medlemsföretag.
Se mer på hemsidan www.svenskelektronik.se

 

Comments are closed.