Svag efterfrågan drabbade Epcos

Andra kvartalets rapport från Epcos visar 263 miljoner euro i försäljning. Det är en nedgång på 27 procent, jämfört med Q2 förra året och -7 procent, jämfört med Q1 i år.

Nedgången har drabbat alla de industrier och regioner Epcos är verksam inom. Minskad lagerhållning och lägre försäljningsvolym gav ett resultat på minus 42 miljoner euro.
Elektroniksektorn har nu full delaktighet i den världsomspännande recessionen, konstaterar Epcos i ett pressmeddelande. Det har lett till att efterfrågan på elektronikkomponenter har minskat bland tillverkare av maskiner och system för såväl industrin som elkraftsektorn.
Snabbast har försäljningen minskat inom industrisektorn. Siffran 17 procent nämns, att jämföra med 10 procent inom kommunikationssektorn.
Notabelt är att försäljningen inom fordonselektronik bara minskade något, jämfört med förra kvartalet, och överraskande nog steg försäljningen med 10 procent inom konsumentelektroniksektorn. Orsaken till detta är att det kinesiska samriskföretaget Epcos Feida kom igång med sin verksamhet under senaste kvartalet. Huvudsakligen tillverkar de kraftkondensatorer för användning i vitvaror.
I en jämförelse med förra årets andra kvartal minskade försäljningen av kondensatorer och induktorer med 18 procent, keramiska kondensatorer med 45 procent och ytvågsfilter med 17 procent. Den radikalt minskade försäljningen av kondensatorer härrör från bilindustrin. Försäljningen av ytvågsfilter ökade inom mobil kommunikation, men ökningen var inte tillräckligt stor för att kompensera för försäljningen av moduler och multimedia-filter.

Comments are closed.