Styrkrets för SiC AC/DC-omvandlare

Rohm Semiconductor har tagit fram en serie styrkretsar som är speciellt framtagna för att ingå i AC/DC-omvandlare och driva krafttransistorer i kiselkarbid (SiC) för industritillämpningar, såsom servrar och annan utrustning med hög energiförbrukning.

Rohms nya serie styrkretsar BD7682FJ-LB ska enligt företaget förenkla implementeringen av SiC-MOSFET:ar i AC/DC-omvandlare för industritillämpningar. Dessa omvandlare har en förbättrad energieffektivitet på upp till 6 procent jämfört med motsvarande omvandlare baserade på vanliga effekttransistorer i kisel. Det ger i sin tur fördelen av att det inte behövs några speciella komponenter för att leda bort värme (nätaggregat i 50 W-klassen) vilket ger möjligheter till mer kompakta konstruktioner.

BD7682FJ-LB är av typen kvasi-resonant, vilket ska minska problemen med elektromagnetisk interferens (EMI) jämfört med en konventionella PWM-metoder och har också flera integrerade skyddsfunktioner, såsom för underspänningar (brown in/out), överströmmar och överspänningar för att stödja inspänningar på upp till 690 VAC. Maximal switchfrekvens anges till 120 kHz och temperaturområdet är -40°C till +105°C. VCC anges till 15,0 – 27,5 V, normal driftström till 0,8 mA och burstdriftström till 0,5 mA. Styrkretsen kommer i en 4,90 x 6,00 x 1,65 mm SOP-J8 med åtta ben.

Comments are closed.