ST lanserar ny kompakt sensormodul

STMicroelectronics meddelar att de nu lanserar sin INEMO-M1, en modul med sensorer utvecklade i MEMS-teknik, som erbjuder avkänning i nio frihetsgrader och som även innehåller en 32-bitars ARM Cortex.-baserad processenhet..

 

Integreringen av komplexa rörelser och magnetiska sensorer med en kraftfull processenhet och särskild programvara i en miniatyriserad modul uppges kunna ge extra realism i tillämpningar såsom i spel, människa-maskin-gränssnitt, robotik, bärbar navigationsutrustning och patientövervakning.

– INEMO-M1 kombinerar avkänning i nio frihetsgrader med kapacitet för bearbetning av rörelsedata och en särskild ”sensor-fusion”-algoritm. Detta är en helt integrerad och flexibel lösning för att öka användarnas upplevelser i en mängd olika tillämpningar, inklusive spel, ”augmented reality”, optisk bildstabilisering, avancerade navigation, robotteknik och återskapande av kroppsrörelser, säger Matteo Lo Presti, Group Vice President vid STMicroelectronics Industrial & Multisegment Sector.

INEMO-M1 är den första medlemmen i ST:s nya ”System-on-Board”-familj byggd runt ST: s 3 iNEMO smarta multisensorteknik. Modulen, som upptar 13 x 13 x 2 mm, integrerar en 6-axlad geomagnetisk sensor, ett 3-axlat gyroskop, och en STM32 ARM Cortex-baserad 32-bitars mikrokontroller. Gränssnitten gentemot modulen inkluderar USB 2,0, CAN, USART, SPI, I2C, A/D-kanaler för externa ingångar och flexibla kraftförsörjningsalternativ.

Modulen finns nu i provexemplar för utvalda kunder. Volymproduktion är planerad till Q2 2012, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.