ST-Ericsson redovisar förlust

ST-Ericsson visar upp ett rörelseresultat på -241 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2011, en försämring jämfört med Q4 2010 då redovisat rörelseresultat var -171 miljoner dollar. Och på kort sikt syns ingen ljusning, enligt företaget.

Även omsättningen minskade. ST-Ericsson omsatte 409 miljoner dollar under Q4 2011, en minskning från 577 miljoner dollar för Q4 2010.

För helåret 2011 omsatte ST-Ericsson 1 650 miljoner dollar, en nedgång från 2010 års 2 293 miljoner dollar. Rörelseresultatet för 2011 blev -867 miljoner dollar, en försämring från -611 miljoner dollar 2010.

För första kvartalet 2012 förväntar sig ST-Ericsson en mycket betydande sekventiell nedgång i omsättningen till följd av en kombination av högre lager hos några av företagets kunder, en ytterligare försvagning av försäljningen för företagets äldre produkter, säsongsbetonade effekter likväl som en minskning, på kort sikt, av försäljningen av nya produkter till en av företagets största kunder, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Som höjdpunkter för kvartalet nämner ST-Ericsson bland annat sitt modem M7400 som valdes ut som ”Consumer Electronics Show Innovations 2012 Design and Engineering Awards honoree” inom produktkategorin Embedded Technologies. Vidare har Sharp under perioden lanserat tre nya smarta telefoner i Japan, som baseras på ST-Ericssons Thor HSPA+ 21Mbit/s tunna modem. Även Motorola ATRIX 2, som lanserades i oktober, använder ST-Ericssons Thor HSPA+. Nokia uppges ha valt ST-Ericssons NovaThor-plattform för framtida, planerade modeller som bygger på Windows Phone-plattformen.

Vidare pekar ST-Ericsson på att de tillsammans med STMicroelectronics medverkar i det europeiska Venturi-Projektet, en grupp av företag som kommer att arbeta tillsammans för att utveckla nya mobila enheter och applikationer. Dessutom har ST-Ericsson och CEA-Leti arbetat tillsammans med STMicroelectronics och Cadence Systems Design för utvecklingen av ”Wioming”, en treslagersstack med multipla kärnor (i SoC-enheter) anslutna via samma network on chip (NoC).

Comments are closed.