Ny beläggning ger ökad prestanda

Senseair lanserar nu en ny högpresterande beläggning benämnd EQC (Eternal Quality Coating). Den nya beläggningen används i mätceller och ökar den optiska prestandan med infraröd gasmätning som mätmetod.

Senseairs forskningsteam har tagit fram den nya beläggningen EQC som kommer att höja kvaliteten ytterligare ett steg, samt minska miljöbelastningen under tillverkningsprocessen. Användningen av EQC resulterar i en ökad noggrannhet och stabilitet.Vidare uppges beläggningen vara högpresterande i fukt, varierad temperatur och vid luftföroreningar, enligt företaget.

Den nya beläggningen är tillverkad genom en helt ny flerlagers tunnskiktsteknik och uppges ha visat sig överlägsen i alla tester som genomförts. EQC är främst anpassad för utsatta miljöer och är resistent mot aggressiva gaser, som exempelvis från trafik, tung industri och badhus.

Kraven på korrekt och tillförlitlig mätning av koldioxid ökar stadigt och det tillkommer nya standarder. Några exempel är den nya Ashraes så kallade Green Building Standard och California IAQ Standard som både innefattar standarder för ventilationsstyrning genom koldioxidmätning. Genom att noggrant mäta koncentrationen av koldioxid i luften uppnås optimal ventilation och stora energibesparingar kan göras, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.