ST-Ericsson planerar stora neddragningar

ST-Ericsson förbereder sig för att avslöja en större operativ förändring som ska få företaget på rätt kurs inför en försäljning eller att STMicroelectronics tar över som ensam ägare av hela bolaget, enligt uppgifter från Reuters.

ST-Ericsson, som är ett 50-50 samriskföretag mellan Ericsson och STMicroelectronics, ses som en "strategisk tillgång" av potentiella köpare såsom Advanced Micro Devices, Nvidia, Intel och Texas Instruments, berättar tre källor bekanta med situationen för Reuters. Men dessa potentiella köpare kommer dock att avvakta under ett år eller två, i väntan på att förlusttyngda ST-Ericsson först visar tecken på en vändning för företaget.

ST-Ericssons nya vd Didier Lamouche uppges i slutet av mars komma att avslöja en omstruktureringsplan som omfattar nedläggningar runt om i världen och stora uppsägningar, för att minska kostnaderna. Den nya strategin kan även komma att innehålla ett sökande efter en partner inom området applikationsprocessorer.

– Det är bara en tidsfråga – antingen köper STMicroelectronics ut Ericsson eller så säljs företaget till tredje part, säger Sami Sarkamies, analytiker på Nordea till Reuters.

Varken STMicroelectronics, Ericsson eller ST-Ericsson har valt att kommentera uppgifterna.

Comments are closed.