ST-Ericsson förändrar organisationen

ST-Ericsson meddelar att de utsett Mats Norin till ny teknikchef för ST-Ericsson. Samtidigt införs en förenklad organisation baserad på en integrerad FoU-organisation och en enhetlig produktsektor, vilket ska öka effektiviteten och påskynda time-to-market.

Mats Norin var tidigare chef för Ericssons affärsområde för mobila bredbandsmoduler. Dan Redin, chef för modem och gemensam IP-utveckling, kommer att återvända till Ericsson. Ansvaret för all FoU-verksamhet inom företagets hårdvarudesign och mjukvaru-utveckling flyttas över till Ronen Ben-Hamou.

Dessutom och för att återspegla den nya strategiska inriktningen på plattformar och systemlösningar, kommer alla de nuvarande produktområdena att grupperas till en enda som döpts till Smart Platform Solutions och som kommer att ledas av Marc Cetto.

Slutligen har en verkställande kommitté skapats, som leds av vd Didier Lamouche och består av COO Carlo Ferro, CTO Mats Norin, Marc Cetto och Ronen Ben-Hamou. Förändringarna och utnämningarna gäller med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.