Teledyne köper LeCroy

Teledyne  och LeCroy har kommit överens om formerna för ett övertagande av LeCroy. Teledyne betalar 14.30 dollar per aktie, vilket totalt blir ca 291 miljoner dollar och LeCroy blir därefter ett helägt dotterbolag till Teledyne.

Budet motsvarar en överkurs på hela 56 procent, jämfört med LeCroys aktiekurs när börsen stängde i fredags. Bägge företagens styrelser godkände köpet enhälligt. Också grundaren Walter LeCroy. har gått med på att rösta ja till köpet.
LeCroy grundades redan 1964 i Chestnut Ridge, N.Y och har sedan dess utvecklat avancerade oscilloskop, protokollanalysatorer och signalintegritetstestare. Idag har företaget ca 500 anställda över hela världen och man omsatte 178,1 miljoner dollar senaste budgetåret (slutade 2 juli 2011).
– Köpet ger Teledyne ett mycket starkare program inom mätinstrument, säger Dr. Robert Mehrabian, styrelseordförande och vd för Teledyne. Vi är framför allt imponerade av LeCroys styrka när det gäller avancerade oscilloskop. Köpet innebär också att LeCroy får full tillgång till våra unika InP-processer och ultrasnabba blandare som utvecklas i våra forskningslaboratorier.
Också Thomas Reslewic, styrelseordförande och vd för LeCroy, pekar på de tekniska fördelarna med att få tillgång till Teledynes indiumfosfidprocess, men priset är förstås också en stor faktor.
– Det är en bra affär för våra aktieägare och en bra affär för anställda och kunder. Det ger också LeCroy en rad nya intressanta utvecklingsmöjligheter med till exempel produktgrupper som signalgeneratorer och multifunktionsinstrument.
Teledyne Electronic Technologies har idag sin största verksamhet inom militär-, rymd-, och flygindustrin.

Comments are closed.