Samsung köper Nanoradio AB

Samsung Electronics köpte idag svenska Nanoradio AB. Nanoradio utvecklar radiokomponenter med extremt låg energiförbrukning för mobila tillämpningar och har ca 60 anställda.

Nanoradio har framför allt haft framgång med sina energisnåla WiFi-chipset för mobilplattformar och det är ett område där Samsung behöver bli starkare. Samsung är idag världens största mobiltelefontillverkare och energisnål mobil datakommunikation är naturligtvis en av de viktigaste konkurrensfaktorerna.
Samsung Electronics omsätter idag drygt 143 miljarder dollar och har ca 206 000 anställda.
Nanoradio AB startades 2004 och är ett fablöst företag, med de största framgångarna inom mobiltelesektorn, trådlösa nätverk och radiodelar till övervakningskameror, mediaspelare och spelutrustning. Den tillgängliga marknaden ökar snabbt, i takt med att mobil och fast datakommunikation konvergerar. Nanoradio har sitt huvudkontor i Kista, men har också säljkontor i Korea, Kina och USA. Nanoradio startades med ekonomisk uppbackning från Viking Venture, Creandum, Industrifonden, Nordic Venture Partners, Ferd Capital, Innovacom, Anchor Capital och Teknoinvest.

Comments are closed.