ST avslöjar detaljer om ny familj accelerometrar

STMicroelectronics nya tre-axlade digitala memsbaserade accelerometrar kombinerar, vad som uppges vara, marknadens minsta ”footprint” och ha en drastiskt lägre strömförbrukning än tidigare generationen samt förstärkt funktionalitet.

Kretsens storlek är 2 × 2 mm och har en strömförbrukning på under 10 mA vid en samplingshastighet på 100 Hz. Strömförbrukningen kan ytterligare minska till ett fåtal mA vid lägre samplingshastigheter. Det här kommer att öka användningen av rörelseaktiverande tillämpningar för utrymmessnåla, effektsnåla portabla konsumentutrustningar, utan att kompromisser behöver göras avseende prestanda och funktionalitet, enligt ST Microelectronics.

De nya accelerometrarna innehåller förbättrade funktioner för till exempel ”klick och dubbelklick”-ingenkänning, rörelsedetektering/”wake-up” och 4D/6D lägesdetektering. Vidare har accelerometrarna en temperatursensor och tre analog-till-digital omvandlingskanaler för en lättare integration med chip såsom Gyroskop. Dessutom finns ett programmerbart FIFO och två programmerbara interruptsignaler som möjliggör omedelbar detektering av rörelser, med mera.

Prover levereras nu till utvalda kunder och massproduktion kommer att starta tredje kvartalet 2010, med volympris på under 1 dollar per styck.

Comments are closed.