Solidrun lanserar ny kub-dator

Israeliska Solidrun meddelar att de nu släppt en ny minidator i företagets kubformat med en fyrkärnig ARM-baserad processor och 4 GB internmine döpt till CuBox-I 4X4.

Cubox-i 4X4 har måtten 2 x 2 x 2 tum och baseras på en Freescale I.MX6 Quad core SoC samt har inbyggt 4 GB DDR3 RAM och WiFi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, RTC med backupbatteri och en mängd anslutningsoptioner såsom HDMI-utgång, Gigabit Ethernet, två USB-2.0-portar, microUSB-port för systemkonsolen, eSATA, optisk ljudutgång tillsammans med en infraröd mottagare och sändare.

Det som företaget valt att kalla en minidator stöder full HD multiformat videoavkodning på över 100 Mb/sek datatakt samt kodning för videoströmmar med full HD. Datorn stöds med företagets Linux-baserade erbjudanden med Kodi, Android, Yocto och Debian.

– Cubox-i 4X4 modulen adresserar det växande behovet av högpresterande, strömsnåla, fläktlösa minidatorer, säger Dr Atai Ziv, vd för Solidrun. Dess unika design med icke-rörliga delar och passiva kylning ökar tillförlitligheten i olika hem, stad och industrimiljöer för multimedia och digital skyltning samt industri- och IoT-tillämpningar.

Priset är satt till 169,99 dollar.

Comments are closed.