Snål accelerometer från ST Microelectronics

ST Microelectronics har tillfört sin produktportfölj av rörelsesensorer en ny 3-axlad accelerometer som företaget hävdar förbrukar 90 procent mindre ström, jämfört med andra lösningar på marknaden.

Strömförbrukningen uppges i normalmod till 2 µA vid 2,5 V (1 Hz ODR), 11 µA (50 Hz ODR) normalmod och 6 µA (50 Hz ODR) i lågeffektsmod. Accelerometern, som döpts till LIS3DH, har ett fotavtryck på 3×3×1 mm. Med komponenten vänder sig ST Microelectronics till marknaden för mobiltelefoner, spelkonsoler, detektion av fritt fall, stegräknare med mera.

LIS3DH har en inbyggd temperatursensor och tre A/D-omvandlare, bland annat för integrering med andra chip såsom gyroskop. Utgången kan dynamiskt väljas mellan ±2g/±4g/±8g/±16g. Dessutom har komponenten funktion för detektering av ”klick” och ”dubbelklick”, effektsparande vakna upp/sov-funktion och 4D/6D orienteringsdetektering. I 4D-konfigureringen är detektion längs z-axeln avstängd.

LIS3DH innehåller också ett programmerbart FIFO-minnesblock, och två programmerbara interrupt-signaler som omedelbart avslöjar rörelser och fritt fall.

Kretsen kan matas med 1,71-3,6 V och är förpackad i en LGA-kapsel, kompatibel med alla ST Microelectronics övriga accelerometrar i LIS331-kretsfamiljen. Volymproduktionen beräknas starta under början av tredje kvartalet 2010.  

Comments are closed.