Snabbladdare i arktisk kyla och ökenhetta

Terra 53 DC-laddarna från ABB har visat sin tillförlitlighet under extrem köldtestning vid Jaguar Land Rover Ice Academy i Arjeplog genom att ge laddning åt en I-PACE eTROPHY-racerbil.

För att köra I-PACE i temperaturer under nollan på en testbana vid kanten av polcirkeln, behövde de omodifierade Terra 53-enheterna ladda bilens 90 kWh-batteri under förhållanden utanför det normala driftsområdet.
– ABB-laddarna på Ice Academy är en av de allra nordligaste infrastrukturerna för DC-laddning i hela Europa, och en av de mest avlägsna och kalla installationerna i världen. Stationerna är konstruerade för att prestera under extrema förhållanden från minus 35 grader till plus 55 grader Celsius.”, säger Chris Crump, Southern Europe Operations Team Leader för Jaguar Land Rover.
Laddarna, som även har kompletterats med fyra Terra HP-laddare som installerats vid Ice Academy, fungerar felfritt. Det upprepar prestanda hos de anpassade Terra DC-enheterna som används för att ge ström åt 12 Jaguar I-PACE eTROPHY-racerbilar under den första tävlingen i Saudiarabiens huvudstad Riyadh. Laddarna gör sin nästa racinginsats i Mexico City-loppet av I-PACE eTROPHY den 16 februari.
Jaguar I-PACE eTROPHY är världens första internationella helt elektriska racingserie för produktionsbaserade bilar och är en stödserie på 10 lopp i ABB FIA Formula E Championship.
ABB:s roll som officiell laddningspartner för I-PACE eTROPHY bygger på deras partnerskap som titelpartner för ABB FIA Formula E Championship och utökar företagets engagemang i att stödja och utöka framtiden för e-mobilitet.

Comments are closed.