IoT-gateway för industriella tillämpningar

På Embedded World presenterar Farnell element14 Avnet SmartEdge Industrial IoT Gateway, en ny industrianpassad förmedlingsnod med Raspberry Pi.

SmartEdge Industrial IoT Gateway möjliggör sömlös och säker anslutning till molnet via Avnets plattform IoT Connect som körs på Microsoft Azure. Den är lämpad för industriella automationstillämpningar under utveckling, till exempel fjärrövervakning, förebyggande underhåll, processkontroll och automation.
Gatewayen uppfyller viktiga krav för kunder inom en mängd olika industriella tillämpningar – inklusive ytterligare portar för hantering av industriella protokoll samt en pålitlig beräkningsmodul för ökad säkerhet i maskinvaran.
Anslutningsalternativ innefattar en full uppsättning industriell kringutrustning med gränssnitt för CAN-BUS och RS-232/485 (Modbus och DeviceNet), isolerad digital I/O och dubbel 10/100-Ethernet, med trådlös anslutning i form av Wi-Fi på 2,4 GHz och BLE 4.2 via en inbyggd antenn med extern anslutning, plus ett mPCIe-gränssnitt för mobilmodem. Ström matas via en likströmsingång på 12–24 V. En utgång för HDMI-skärm finns också. Den är baserad på ett eMMC-minne på 8 GB som ersätter standardminnet av SD-typ, med säkerhet som garanteras med en inbyggd TPM 2.0.
Enheten är dessutom utrustad med expansionsanslutningen med 40 stift för sammankoppling med en mängd olika enheter från HAT-ekosystemet och andra tillbehör.
Höljet har rum för ytterligare ett inbyggt tillbehör för att möjliggöra till exempel Zigbee-, Z-Wave- eller LoRa-kommunikation, eller för flera tillbehör genom att höljet utökas. Monteringsalternativ innefattar DIN-skena, vägg eller fristående.

Comments are closed.