Snabbare processorer med 32 nm

Med lanseringen av Intels senaste mellanklassprocessorer har företaget helt tagit steget över till 32 nm. Alla de nya processorerna har en identisk processorkärna för att undvika kompatibilitetsproblem.

Lanseringen består av hela 25 nya processorer för både bärbara och stationära datorer. Genomgående för dem alla är att de är tillverkade i 32 nm-teknik och att de har en förbättrad energihantering, som gör det möjligt att snabbare anpassa prestanda/effekt beroende på vad som för ögonblicket är effektivast. Alla processorerna baseras på Nehalem-arkitekturen och har en identisk implementering av de individuella processorkärnorna. Det innebär också att de alla har HyperThreading, en teknik som gör det möjligt att köra flera parallella trådar (i det här fallet två) per processorkärna.
Utöver de nya processorerna för bärbara och stationära datorer, Intel Core i7, i5 och i3, lanserar företaget även nya Intel 5 Series-kretsuppsättningar samt Intel Centrino Wi-Fi- och WiMAX-produkter. Över 400 olika datormodeller och 200 inbyggda enheter baserade på de nya Intel-processorerna väntas lanseras.
Ett antal av de nya 2010 Intel Core-processorerna är dessutom de första att integrera grafikfunktioner direkt i processorn. Processorerna med Intel HD Graphics klarar bland annat uppspelning av HD-video. De klarar också flerkanalig Dolby TrueHD- samt DTS Premium Suite-hemmabioljud.
Lanseringen omfattar även 2010 Intel Core-processorer för inbyggda system, som bankomater, biljettmaskiner och liknande. Med de nya processorerna för inbyggda system tillsammans med Intel 5 Series-kretsuppsättningen har en utökad sjuårig livscykel som anpassats för att matcha den typiska livslängden på den här typen av tillämpningar.

Comments are closed.