Smarta energimätare

Conrad Business Supplies introducerar en ny familj smarta energimätare. VOLTCRAFT SEM kan övervakas och styras med en app för IOS eller Android på en smart telefon eller pekdator. Appen ger information om elförbrukningen och hjälper kunder och företag att minska energikostnaden genom att identifiera energikrävande enheter och apparater.

 

Energimätaren ansluts enkelt mellan ett vägguttag och den enhet som skall övervakas, för att sedan registrera den anslutna lastens energiförbrukning. Mätaren kan lagra data upp till 90 dagar och överföra dessa med ett Bluetooth 4.0-gränssnitt till en smart telefon eller pekdator. Effektförbrukning från 0,23 W till 3680 W kan mätas såväl som spänning, effektfaktor och frekvens samt använd energi och kostnad. Data visas på ett intuitivt och lättolkad sätt på den valda enheten.
Energimätaren kan också användas som ett omkopplingsbart uttag med timerfunktion via appen. Det är dessutom möjligt att använda den som en vanlig strömbrytare, timer eller programmerbar överlastövervakare (avstängning eller alarm).

Comments are closed.