Smart nätverkslösning för kylaggregat

Framöver kommer Rittals serie Blue e+ kylaggregat för kapslingar att kunna överföra information om enheten till övergripande system. Detta innebär nya möjligheter för asset management, tillståndsövervakning och förebyggande underhåll.

08rittal01

Rittal har tillsammans med AXOOM utvecklat en smart nätverkslösning för sitt nya kylaggregat Blue e+. Den ger möjlighet för fjärrövervakning, effektivare asset management och integration för kommande Industri 4.0-koncept.
Nätverkslösningen innebär att kylaggregat i Rittals serie Blue e+ kan överföra information från varje enhet till övergripande system. Kylaggregaten överför data till molnet genom en kommunikationsmodul, varifrån informationen sedan sänds till användarens visualiseringsverktyg. Med lösningen som utvecklats av Rittal och den digitala plattformsleverantören AXOOM kan kylaggregaten övervakas och styras i realtid från ett kontrollrum – eller via en mobil enhet. Det innebär nya möjligheter för asset management, tillståndsövervakning och förebyggande underhåll.
– Detta sparar inte bara tid för övervakningen, det ökar också driftsäkerheten i användarens tillverkningsprocess, konstaterar Göran Bjelk, produktchef för klimatisering på Rittal Scandinavian. Särskilt inom företag där det finns många kylenheter är det viktigt att de exakt kan lokaliseras och övervakas.

Comments are closed.