Annons

Små och kraftfulla MCUer

Från Renesas kommer RA6E1, en ny energisnål MCU i RA-familjen, baserad på processorkärnan ARM Cortex-M33. Komponenterna är avsedda för relativt enkla och billiga tillämpningar, men har ändå en klockfrekvens på 200 MHz.

På samma sätt som övriga medlemmar i RA-familjen har RA6E1 låg energiförbrukning, hög säkerhet (Arm TrustZone) och tillgång till Renesas FSP-program av drivrutiner och ”middleware”. Det gäller till exempel programvara för grafik, kommunikation och säkerhet.

– RA-familjen sätter en ny prestandastandard för enkla MCUer, säger Roger Wendelken, Senior Vice President för Renesas IoT and Infrastructure Business Unit. Med RA6E1 har vi en komponent som bland annat är lämpad för beräkningsintensiva IoT-tillämpningar med krav på låg energiförbrukning.

RA6E1 finns i sex olika varianter, med olika kapslar (48 till 100 anslutningar), 512 till 1 Mbyte flashminne och varierande I/O inklusive Ethernet med integrerad MAC, USB 2.0, I2C, SPI, CAN, SSI, SDHI och QSPI. Prestanda ligger på ca 3,95 CoreMark/MHz.

Comments are closed.