Annons

Tredje generationens kompakta PLC-serie

ABB utökar sin AC500-portfölj i och med lanseringen av AC500-eCo V3, en helt ny kompakt PLC-serie i sju olika utföranden. Serien är designad för att möta kraven från extremt priskänsliga applikationer till applikationer med högre krav och komplexitet.

AC500-eCo V3 är en vidareutveckling av sin populära föregångare AC500-eCo V2 och delar samma fysiska dimensioner, men har fyra gånger så stor processorkraft, fyra gånger mer programminne samt 50 procent mer I/O. Den nya serien är fullt kompatibel med befintligt sortiment av S500-eCo och S500 I/O samtidigt som den också möjliggör helt nya lösningar med de tillhörande åtta optionskorten som bland annat består av digitala ingångar och utgångar, seriella kommunikationskort och KNX switch.

– Det är en välkommen lansering som vi gör idag, efterlängtad av både våra kunder och medarbetare, säger Viktor Lindholm, produktmarknadschef för AC500 på ABB i Sverige. Vi är mer modulära, mer skalbara och har fler kommunikationsmöjligheter än någonsin.

Kommunikation som OPC UA och MQTT ger användaren möjlighet att skapa säkra molnlösningar tillsammans med TLS-kryptering. Den nya serien innehåller även fler protokoll än sin föregångare som exempelvis IEC61850, Ethernet/IP, KNX och BACnet.

Precis som för övriga AC500-plattformen så används den CODESYS-baserade mjukvaran Automation Builder för programmering och konfigurering, där samtliga IEC 61131-3 programmeringsspråk stöds.

Comments are closed.