Små bandpassfilter från TDK

En ny tunnfilmsteknik vid TDK uppges ligga bakom framtagningen av världens minsta bandpassfilter för Bluetooth och wlan, med bottenterminaler. Filtren uppges vara 50 procent mindre än de idag existerande multilager, keramiska bandpassfiltren.

 

TDK-EPC, en grupp företag inom TDK Corp., lanserar nu sin TFSB-serie som bland annat består av två nya bandpassfilter i tunnfilm, som med ett fotavtryck på 1,0 x 0,5 mm2 och en höjd på 0,3 mm uppges vara världens minsta. Tack vare en innovativ konfiguration på bottenytan är avtrycket från dessa båda1005-komponenter cirka 50 procent mindre än konventionella filter. De nya filtren är konstruerade för frekvensbanden 2,4-2,5 GHz och 4,9-5,85 GHz, vilket gör dem lämpliga för Bluetooth- eller wlan-applikationer i smartmobiler och andra mobiltelefoner men även för till exempel Bluetooth-hörlurar med mera. Massproduktion har startat sedan september 2011.

Bandpassfiltren har konstruerats med hjälp av en tunnfilms- mikroledningsteknik som TDK utvecklat för tillverkning av magnethuvuden till hårddiskar. Temperaturområdet anges vara från -40 till +85 ºC.

Mer tekniska data finns via den här länken .

Comments are closed.