Släpper drosslar för trådlös laddning

Würth Elektronik meddelar att de har släppt en serie trådlösa effektdrosslar för trådlös laddning av mobila produkter.

 

Spolserien WE-WPC för trådlös laddning innehåller två olika komponenter. En i storlek 3737 och en i storlek 5555. Båda är Qi-kompatibla och har utvärderats och släppts av flera IC-tillverkare. Karaktäristiskt för de båda är en låg DCR, Litz wire och det högsta Q-värdet på marknaden, enligt Würth Elektronik.

Syftet med the Wireless Power Consortium, där Würth Elektronik eiSos GmbH & Co KG deltar, är att arbeta med utvecklingen av den så kallade Qi-standarden. Nittio länder från hela världen bidrar i detta konsortium för att ta fram en ny laddningsteknik.

Qi-standarden (Qi uttalas "Chee") är en världsomspännande standard för trådlösa laddstationer till mobila elektroniska enheter såsom mobiltelefoner eller mobila kameror. Innovationen ligger i tanken att laddning via trådbundna laddare ersätts av en Qi laddningsyta. Genom att helt enkelt placera en pryl på laddningsytan laddas den med hjälp av magnetisk induktion. Qi-gränssnittet garanterar kompatibilitet mellan enheterna så att varje trådlös produkt, oberoende av tillverkare eller varumärke, kan laddas via laddningsytan.

Konsortiet består av tillverkare av komponenter och mobila användarenheter samt nätoperatörer som alla arbetar på lösningar och standarder. Würth Elektronik genomför för närvarande en utveckling av särskilda transformatorer och lagringsdrosslar som kommer att användas på den primära såväl som på sekundära sidan, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.