Annons

SiGe-likriktare från lager

Farnell levererar nu SiGe-likriktare från Nexperia. SiGe-likriktarna finns med 120 V, 150 V och 200 V backspänning som kombinerar den höga effektiviteten hos deras Schottky-diodmotparter med den värmestabilitet som dioder med snabb återställning har.

1-3 A SiGe-likriktarna har fordonsindustrin, kommunikationsinfrastrukturen och servermarknaderna som målgrupper och är särskilt fördelaktiga vid tillämpningar som har en hög omgivningstemperatur, t.ex. LED-belysning, motorstyrningar eller bränsleinsprutningssystem. Komponenterna ger litet läckage och medger ett större område för säker drift utan termisk instabilitet upp till 175 °C. Genom att förstärka en låg framspänning (Vf) och låg Qrr har SiGe-likriktarna en fördel av 10–20 % lägre ledningsförluster.

Viktiga egenskaper för Nexperias SiGe-likriktare inkluderar:

* Hög effektivitet
* Reducerad spärrström (IR) jämfört med Schottky-dioder och lägre framspänning (VF) jämfört med likriktare med snabb återhämtning för lägre effektförluster
* Snabb och smidig omkoppling, värmestabilitet upp till 175 °C Tj, extremt låg läckström på < 1 nA, låg framspänning och låg Qrr
* Större område för säker drift
* Säker drift vid höga temperaturer
* Stabil funktion vid maximal backspänning

SiGe-likriktarna finns i standardkapslarna CFP3 och CFP5 och har reducerat kapselmotstånd för bättre elektrisk prestanda. De har också reducerad kapselinduktans för bättre omkopplingsbeteende och lägre parasitisk kapacitans i kretsen.

Farnell lagerför 12 olika produkter från SiGe-familjen av likriktare från Nexperia. De AEC-Q101-kompatibla likriktarna finns med repetitiv backspänning på Vrrm Max 120 V, 150 V och 200 V, samt framström IF (AV) på 1, 2 eller 3 A.

Comments are closed.