Sharp ökar sin satsning på solpaneler i Europa

Ett år efter upprättandet av sitt europeiska huvudkontor i London, bekräftar Sharp Energy Solutions Europe sitt fortsatta engagemang för den europeiska solenergimarknaden och meddelar att deras solcellsfabrik arbetar med nästan full kapacitet (400 MW).

– Vi ser fortsatt efterfrågan på solcellsmoduler i Europa. Vår europeiska fabrik, som ligger i Wales, arbetar med nära maximal kapacitet, och svarar också för efterfrågan från Japan, säger Peter Thiele, Executive VP på Sharp Energy Solutions Europa. Fokus i Europa ligger på heminstallationsmarknaden och utgör ett viktigt stöd till installatörer i segmentet. Vår position som ett globalt elektronikföretag hjälpte oss att balansera ut effekterna av den senaste tidens ostabila solcellsmarknad, vilket bidrog till att vi påverkats mindre än våra konkurrenter.
Som en europeisk tillverkare, ger Sharp stabilitet på en marknad som har störts av importtullar och minskade intagningstariffer (feed-in-tariffs).
– Planerade produktexpansioner inom LED-belysning, lagrings- och energilösningar under de kommande tre åren gör att vi kommer att fortsätta växa.

Comments are closed.