Scint-X säkrar ytterligare kapital

Innovationsföretaget Scint-X AB meddelar att de har säkrat fem miljoner kronor i nytt tillväxtkapital från Praktikerinvest. Kapitaltillskottet uppges säkerställa att Scint-X kan fortsätta den påbörjade kommersialiseringsfasen och bygga upp produktion för volymtillverkning av röntgenscintillatorer.

Scint-X AB , som utvecklar en ny och unik röntgenscintillator, har säkerställt fem miljoner kronor i tillväxtkapital från Praktikerinvest AB, ett dotterbolag till Praktikertjänst AB. Kapitaltillskottet sker genom en riktad emission till Praktikerinvest och ägarbasen breddas därmed. I den föregående finansieringsrundan investerade Conor Venture Partners och Sting Capital tillsammans tio miljoner kronor i Scint-X.

Scint-X, som har sitt ursprung på KTH i Kista, har utvecklat en patenterad scintillatorteknologi till röntgenindustrin som resulterar i betydligt högre upplösning och kontrast i röntgenbilder, jämfört med nuvarande produkter på marknaden. (Se bild).

Pengarna skall användas för att utveckla pågående kundprojekt och för att bygga upp produktion för stora volymer av de unika scintillatorprodukterna. Dessutom möjliggörs vidareutveckling av Scint-X patenterade teknologi.

– Kapitaltillskottet gör att vi kan bygga upp en produktion för stora volymer samt vidareutveckla teknologin bakom våra produkter. Tillsammans med våra kunder kan vi nu ta en stark position på den internationella marknaden för digital röntgen. Vi ser det som ett styrkebesked att en investerare inom tand- och sjukvårdsområdet går in som delägare i Scint-X. Praktikertjänsts branschkunskaper och kontakter kommer att ge Scint-X värdefull kunskap om kundernas behov, säger Mikael Andersson, vd Scint-X.

– Praktikertjänst har följt bolaget en längre tid och har även haft möjlighet att prova produkten. Vi är mycket nöjda över att kunna finansiera detta innovativa företag och på så sätt bidra till utvecklingen och förbättrad kvalitet inom digital röntgen. Praktikertjänst kan tillföra branschkunskap inom dental och medicinsk röntgen och vi ser stor potential i bolaget. Med en ny generations scintillatorteknologi har Scint-X möjlighet att sätta en ny standard på marknaden, säger Praktikerinvests vd Björn Svanström i ett pressmeddelande.

Comments are closed.