Samsung investerar i Voltaix

Voltaix, som utvecklar material som förbättrar prestanda vid tillverkning av halvledare, meddelar att de har säkrat finansiering från Samsung Venture Investment Corporation (SVIC). Investeringen uppges komma att påskynda bolagets expansion av produktionskapaciteten för att möta kraven på nya material från mikroelektronikindustrin.

Voltaix tillverkar elektroniska kemikalier och gaser som används i processer för halvledartillverkning vid ledande IC-fabriker över hela världen. Företaget är också marknadsledande i utbudet av så kallade deponeringsprekursorer för produktion av avancerade solceller. Voltaix befintliga och nya produkter är viktiga material som möjliggör en fortsatt skalning av halvledarlogik och minnesenheter. Nya Voltaix-material uppges också komma att möjliggöra nästa generations platta bildskärmar, LED, MEMS och kraftelektronik.

– Finansieringen från SVIC gör att vi kan fortsätta att bygga vår globala infrastruktur och kommer att ytterligare påskynda våra ”pipelineaktiviteter” för utveckling av nya produkter. Vi tror att våra materialinnovationer bidrar till att driva på nya kretsarkitekturer och tillverkningstekniker för att massproduktion, säger Dr Peter Smith, vd för Voltaix Inc.

– Den ökande efterfrågan på nya gaser och material för elektroniktillverkning har väckt vår uppmärksamhet. Baserat på vår analys av den framtida efterfrågan och spelarna på området fann vi att Voltaix är ledare och är mycket glad över vår aktieinvestering, säger Dong-Su Kim, SVIC Senior Investment Director.

Voltaix producerar specialmaterial som förbättrar tillverkningsmöjligheter och prestanda hos halvledare. Företaget är specialiserat på ett antal områden. Dessa inkluderar förbättringar för avancerade DRAM datorminne, sträckt kisel för höghastighets logichips (CPU), koppar lågt-k dielektrika för logik- och minneschips och högeffektiva tunfilmssolceller i kisel.

Voltaix material möjliggör för logikchips att räkna snabbare och solceller att absorbera en bredare del av solens spektrum samt förbättringar producerbarheten genom att minimera felbildning och ökad ”maskingenomströmning”. Förutom Samsung har Intel Capital, Novus Energy Partners och Mission Point Capital Partners investerat i Voltaix, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.