Utvecklar chip för Bluetooth och ANT+

Nordic Semiconductor och ANT Wireless meddelar att de tillsammans utvecklar en kombinationslösning för samtidig och sömlös ANT+ och Bluetooth-anslutning i ett enda chip, avsett för bland annat smarttelefoner, surfplattor och datorer.

 

Den norska Ultra Low Power (ULP) RF-specialisten Nordic Semiconductor ASA och ANT Wireless (ANT), en division inom Dynastream Innovations Inc., meddelar att man genomför en gemensam utveckling av en energisnål, multi-protokoll, ANT+ och Bluetooth, kombinationslösning på ett enda chip. Den nya IC:n kommer att ingå i Nordic Semiconductors nRF51-serie och komplettera företagets redan släppta, fristående nRF51822 (Bluetooth) och nRF51422 (ANT+ SoCs:).

ANT + betraktas enligt företagen som den viktigaste interoperabla ULP-tekniken i världen idag, med för närvarande över 30 miljoner ANT+-enheter på marknaden och med en speciell styrka inom segmenten för sport & fitness samt hälsa och välbefinnande – med tillämpningar för att samla in och överföra data från sensorer i till exempel cykeldatorer, pulsräknare, blodtrycksmätare temperaturmätare med mera. Samtidigt har effektsnål Bluetooth vuxit snabbt inom smarttelefoner, surfplattor och PC, inklusive Apples iPhone, iPad och Mac OS X, Samsung Galaxy SIII och Microsoft Windows 8.

Den kommande, energisnåla nRF51-serien med en ANT + och Bluetooth kombilösning gör det möjligt för designers att skapa produkter som samtidigt utnyttjar de båda trådlösa ekosystemen utan att straffas med avseende på kostnad eller storlek, för att ha två separata radiofunktioner i sina produkter, enligt ett pressmeddelande från Nordic Semiconductor.

Comments are closed.