Powerbox avyttrar italiensk verksamhet

Svenska Powerbox International AB har kommit överens med Bel Fuse Inc om att sälja två av sina dotterbolag i Italien: Powerbox Italia Srl och Powerbox Design Srl.

Den italienska dotterbolaget Craftec Italia Srl blir kvar i Powerbox-koncernen och förväntas fortsätta sin framgångsrika expansion av verksamheten på den italienska marknaden, enligt företaget.

De två dotterbolagen i Italien – Powerbox Italia Srl och Powerbox Design SrL – uppges varit mycket framgångsrika i att utveckla produkter specialiserade för radio- och TV-marknaden. Dessa produkter säljs inte bara i Italien utan även över hela världen. Det finns en mycket stor potentiell marknad för dessa produkter i Sydamerika, Ryssland och forna Östeuropa. Även om Powerbox Group är ganska väl etablerat runt om i världen, är närvaron på dessa marknader begränsad. Bel uppges av Powerbox bli en utmärkt partner till Powerbox italienska företag så att dessa kan expandera ytterligare. Bel kommer inte bara att kunna stödja den fortsatta internationella expansionen, utan kan också – genom att kombinera verksamheten med expertisen vid Bel – göra det möjligt att utöka sortimentet för att passa in i Bels produktstrategi och lägga till AC/DC-produkter till sina befintliga nätverks- och datakomkunder, enligt Powerbox.

Powerbox Group har sitt huvudkontor i Sverige och 16 dotterbolag i Europa, USA, Asien och Australien/Nya Zeeland. Affärsområde Powerbox, som ingår i Powerbox Group, är specialist på krävande applikationer inom såväl järnväg, medicinsk teknik och avionik som för marina, militära och industriella krafttillämpningar. Avyttringen av de två italienska dotterbolagen gör att Powerbox kan koncentrera alla sina resurser för att behålla sin position som marknadsledare inom dessa områden. Powerbox Groups andra affärsområde, Craftec, är en paneuropeisk ”design-in”-distrbutör av kraftomvandlare från världsledande tillverkare, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.