RS Components säljer billiga 3D-skrivare

RS är först med att leverera det nya kompletta 3D-skrivarpaketet Ormerod från RepRapPro. Kombinationen av en billig, självreplikerande 3D-skrivare och gratisprogrammet DesignSpark Mechanical för 3D-design gör det lättare för ingenjörer att snabbt ta fram prototyper.

3D-utskrifter håller snabbt på att bli en viktig del av konstruktionsprocessen inom elektronik och mekanik. Allt fler företag börjar se fördelarna med att använda denna teknik för att snabbt skapa prototyper och spara månader i konstruktionsprocessen. Hittills har hårdvarukostnaderna och bristen på lättanvänd programvara som kan användas utan behov av att vara CAD-specialist utgjort ett hinder för många.
När det kompletta 3D-skrivarpaketet Ormerod används tillsammans med det kostnadsfria 3D-designprogrammet DesignSpark Mechanical, utvecklat av RS och SpaceClaim, kommer det att bli möjligt för ingenjörer världen över att mycket snabbt och till låg kostnad ta fram mekaniska prototyper och nollserier.
Ormerod använder en FFF-process (Fused Filament Fabrication) för att bygga 3D-objekt i flera olika plaster med ett antal färger. Denna process gör det möjligt för användaren att skapa nästan vilken form som helst som kan modelleras fram på en dator, till och med en del former som över huvud taget inte går att tillverka med traditionella tillverkningstekniker Även om Ormerod är en monokrom 3D-skrivare som konfigurerats för att arbeta med en sorts plast i taget är skrivaren fundamentalt konstruerad för att arbeta med trefärgsdeposition; ett uppgraderingspaket kommer snart att släppas.
Dessutom har Ormerods elektronik gjorts om så att det nu är möjligt att koppla upp sig via en webbläsare. Dess konstruktion är också mycket enklare. jämfört med föregångaren RepRapPro Mendel. Denna tog i genomsnitt tog två dagar att sätta ihop ­ Ormerod tar bara två timmar att sätta ihop, vilket gör den betydligt mer tillgänglig för icke-ingenjörer. Alla RepRapPro-skrivare kan själva replikera sina egna plastkomponenter. Det kommer snart att vara möjligt att köpa Ormerod byggsatser som bara innehåller hårdvaran, utan de delar som skrivs ut med 3D-skrivaren, för folk som vill använda sin Ormerod-skrivare för att tillverka nya Ormerod-skrivare åt andra.
RepRapPros Ormerod levereras som en byggsats med delar som innehåller alla komponenter som behövs, färdiga för montering. Den kompletta byggsatsen innehåller: alla utskrivna delar; all hårdvara, inklusive gängade och släta stänger, skruvar, muttrar, brickor, remmar och lager; färdiglödd och programmerad elektronik; MikroSD-kort och adapter; uppvärmd byggyta i PCB; motorer; munstycken och extruderingsmekanism; 100 meter med 1,75 millimeter tjock PLA-tråd (polymjölksyra) (cirka 300 gram); nätanslutning (för EU, Storbritannien, USA och Australien) och, slutligen, den programvara i öppen källkod som driver maskinen, inklusive firmware för elektroniken. Övriga specifikationer för Ormerod: 0,1 mm noggrannhet, upplösning på 0,0125 mm, bygghastighet på 1,8 mm per minut och en depositionshastighet på 33 cm3 i timmen.
– Tillgängligheten till billig 3D-utskrift i kombination med det DesignSpark Mechanical flyttar protypframtagningen från en nischad grupp CAD-specialister till ett mycket bredare skikt av användare, säger Mark Cundle, Head of Technical Marketing på RS Components. Det är ingen överdrift att säga att vi lever i en revolutionerande tid för ingenjörer som massivt breddar utrymmet för innovation och ger en snabbare tid-till-marknad.
– När jag drog igång hela RepRap-projektet trodde jag att det fanns en möjlighet att det skulle fungera, säger Adrian Bowyer, en av RepRapPros direktörer. Med fungera menade jag att om du satte ihop maskinen så skulle den skriva ut sina egna plastdelar. Men jag förväntade mig inte att det skulle finnas massvis med RepRap-baserade företag världen över bara ett par år senare, eller att jag själv skulle hjälpa till att driva ett av dem. RepRap fungerar därmed som ett globalt socialt och ekonomiskt fenomen och är även en ingenjörsmässig framgång.

Comments are closed.