RS Components blev dubbel vinnare på Elektra 2011

Elektronikdistributören RS Components triumferade i två kategorier på 2011 års Elektra European Electronics Industry Awards. Vid en prisutdelningsmiddag på Park Plaza, Westminster Bridge, i London utnämndes RS både till årets distributör (”Distributor of the Year”) och årets företag (”Company of the Year”).

Elektra Awards premierar individers och företags prestationer i Europa och är utformat för att främja bästa praxis inom innovation, försäljningstillväxt och personalmotivering. RS utsågs till ”årets distributör” av en oberoende domarpanel från branschen och blev därefter utvald bland de andra vinnarna till ”årets företag”.
Domarna valde att ge pris till RS i båda kategorierna för företagets prestationer inom teknologiinnovation och affärsmässig framgång. De var särskilt imponerade av hur bolaget inte bara förändrat sin approach till distributionsmarknaden genom att öka sin närvaro på nätet och dramatiskt öka sina produktintroduktioner, utan även av det intryck RS gjort hos konstruktörerna. Nyckeln till denna process var lanseringen av avancerade designverktyg och designresurser, vilka samtliga gjorts tillgängliga utan kostnad. Dess designverktyg DesignSpark PCB är ett prisbelönt, fullt integrerat och kraftfullt PCB-designpaket som är enkelt att använda och som laddats ned över 100,000 gånger sedan lanseringen.
Glenn Jarret, Head of Electronics Marketing på RS Components, kommenterar den dubbla framgången:
– Vi är extremt stolta över att få motta dessa två utmärkelser på Elektra. Under det senaste året har vi stärkt vår position som multi-kanaldistributör genom att öka vårt utbud med tusentals nya produkter, och vi har starkt betonat leveranssäkerhet och valuta för pengarna.

Comments are closed.