Rototest får order på testsystem

Det svenska tillväxtbolaget Rototest har tagit hem en order från en amerikansk statlig organisation på fordonstestsystem för utveckling av en ny teststandard för elbilar.

Elbilmarknaden är under utveckling och antalet biltillverkare som i till exempel Sverige erbjuder åtminstone en modell som är eldriven har vuxit dramatiskt bara under det senaste året. I takt med att marknaden växer behövs det också nya standarder och det svenska teknik- och tillväxtbolaget Rototest har sedan flera år varit delaktigt i projekt relaterade till provning av elbilar. Nyligen erhöll företaget även en beställning på fordonstestsystem för utveckling av en ny amerikansk teststandard för provning av elbilar.

Systemet, som installeras under början av 2015, tillhör bolagets elektriska dynamometerserie. Produkten är ursprungligen ett resultat av ett nära samarbete med ett annat svenskrelaterat bolag, ABB, vilka också levererar huvudkomponenterna.

– Vi är mycket stolta över att vår teknik valts framför traditionell teknik, säger Christian Engström, vd på Rototest. Vi ser detta som början på en förändringsprocess som vi är övertygande kommer i hela fordonstestbranschen.

– Att en statlig organisation i USA väljer innovativ testutrustning från oss i Sverige är ett bevis på ett pågående tekniskt paradigmskifte, säger Rototests grundare Nils G Engström.

Företaget är förteget om detaljerna kring vem kunden är och beloppet på ordern men bekräftar att det är en statlig organisation med nära anknytning till Washington.

Comments are closed.