RIM ändrar om i ledningen

Grundarna av Research In Motion, RIM, Mike Lazaridis och Jim Balsillie, lämnar över ledarskapet för företaget till Thorsten Heins, som nu utnämnts till vd och CEO.

 

Mike Landardis, som haft ett delat ledarskap för företaget tillsammans med Jim Balsillie, kommer att arbeta nära Thorsten Heins, ge strategiska råd och tillförsäkra om en smidig övergång. Han ska även leda styrelsens kommitté för nya innovationer. Också Jim Ballsillie kliver ner från sin ledande position i företaget och kvarstår som styrelsemedlem.

– Det kommer en tid under tillväxten av varje framgångsrikt företag då grundarna inser behovet av att lämna över stafettpinnen till ett nytt ledarskap. Jim och jag gick till styrelsen och sa att vi tyckte att tiden var inne nu. Med BlackBerry 7 nu ute, Playbook 2.0, som börjar levereras i februari och BlackBerry-10, som förväntas levereras senare i år går företaget in i en ny fas och vi kände att det var dags för en ny ledare att ta företaget igenom denna fas och därefter. Jim, styrelsen och jag var alla överens om att ledaren skulle bli Thorsten Heins, säger Mike Lazaridis i ett pressmeddelande.

Thorsten Heins, 54, är en respekterad företagsledare med 27 års erfarenhet och kompetens inom trådlösa nätverk och hemelektronik. Före utnämningen var Mr Heins en av RIM: s två Chief Operating Officers och dessförinnan Senior Vice President för företagets affärsenhet Handheld. Han uppges spelat nyckelroller i skapandet av RIM: s produktportfölj. Mr Heins kom till RIM i december 2007 från det industriella konglomeratet Siemens AG. Han började på Siemens 1984 efter en examen från universitetet i Hannover i sitt hemland Tyskland.

Comments are closed.